US Open: Benčičová, Muchová a Azarenková postúpili do 2. kola dvojhry

29.08.2023 Celý región

New York 28. augusta (TASR) - Švajčiarska tenistka Belinda Benčičová postúpila do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Pätnástka "pavúka" zdolala v pondelňajšom zápase úvodného kola Rusku Kamillu Rachimovú 6:2, 6:4.

Zverenka trénera Mateja Liptáka mala duel pod kontrolou. V prvom sete vzala súperke jej prvé tri podania a set ukončila po tom, čo odvrátila tri brejkbaly. Švajčiarka so slovenskými koreňmi v druhom sete viedla 5:1, v deviatom geme nevyužila prvý mečbal, no v desiatom už ukončila duel.

Ďalej ide aj desiata nasadená Češka Karolína Muchová. Držiteľku voľnej karty Američanku Storm Hunterovú zdolala 6:4, 6:0. V druhom kole nebude chýbať ani 18. nasadená Victoria Azarenková, ktorá vyradila ďalšiu držiteľku voľnej karty Francúzku Fionu Ferrovú 6:1, 6:2. S turnajom sa rozlúčila ôsma nasadená Maria Sakkariová, Grékyňa podľahla Španielke Rebeke Masárovej 4:6, 4:6.

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Belinda Benčičová (Švajč.-15) - Kamilla Rachimová (Rus.) 6:2, 6:4
Victoria Azarenková (Biel.-18) - Fiona Ferrová (Fr.) 6:1, 6:2
Rebeka Masárová (Šp.) - Maria Sakkariová (Gréc.-8) 6:4, 6:4
Karolína Muchová (ČR-10) - Storm Hunterová (USA) 6:4, 6:0
Daria Savilleová (Aus.) - Clervie Ngounoueová (USA) 6:0, 6:2
Taylor Townsendová (USA) - Varvara Gračovová (Fr.) 6:4, 6:2
Iga Swiateková (Poľ.-1) - Rebecca Petersonová (Švéd.) 6:0, 6:1
 
 

Schmiedlová postúpila do 2. kola dvojhry, čaká ju Masárová

New York 28. augusta (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. V úvodnom kole zdolala Ukrajinku Katerynu Baindlovú 6:4, 3:6, 6:3. Jej ďalšou súperkou bude Španielka so slovenskými koreňmi Rebeka Masárová, ktorá vyradila ôsmu nasadenú Grékyňu Mariu Sakkariovú 6:4, 6:4.

Schmiedlová v úvodnom geme duelu s Baindlovou stratila podanie, hneď vzápätí však kontrovala rebrejkom a v koncovke setu slávila úspech. Za stavu 5:4 zobrala Ukrajinke servis čistou hrou. Schmiedlová bola vo výmenách trpezlivejšia a robila menej nevynútených chýb. V druhom dejstve Baindlová pridala na agresivite, začala chodiť častejšie na sieť. V siedmom geme aj vďaka Schmiedlovej dvojchybám Slovenku brejkla a vynútila si tretí set.

Schmiedlová sa rýchlo otriasla a v úvode rozhodujúceho dejstva sa po rýchlom brejku ujala vedenia 2:1. V ďalšom geme aj vďaka trom esám odvrátila štyri brejkbaly, čo Baindlovú zlomilo. V piatom geme si opäť neudržala servis a Slovenka už dotiahla zápas do úspešného konca. Za stavu 5:3 premenila hneď prvý mečbal a upravila vzájomnú bilanciu s Ukrajinkou na 2:3. S Masárovou sa stretla na okruhu WTA raz, vlani jej podľahla v troch setoch na antuke vo švédskom Bastade. V prípade postupu do 3. kola by Schmiedlová na US Open vyrovnala svoje maximum z roku 2015.

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) - Kateryna Baindlová (Ukr.) 6:4, 3:6, 6:3
 
 

Vyberte región